Poradna Tescoma MyDrink 308610

Autor: Blanka | Vloženo: 08.06.2017 000 04:03 | Témata: Poradna Tescoma MyDrink 308610

Blanka

Blanka

Výměna bombiček

Dobrý den, prosím, jaká je cena za výměnu bombičky na prodejnách. Kolik litrů sody se vyrobí z jedné bombičky, pokud chci vodu opravdu perlivou. Děkuji

  • 8. června 2017 - Oficiální zástupce značky TESCOMA

    Dobrý den,

    cena výměny prázdné bombičky pro přípravu sycených nápojů myDRINK za plnou je 159 Kč.

    Náplň kysličníku uhličitého v 1 bombičce postačí pro přípravu až 85 l nápojů.

    Přeji hezký den.
    Barbora Mynářová
    TESCOMA s.r.o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Blanka

      8. června 2017 - Blanka

      Dobrý den, děkuji za odpověď. Že vystačí bombička AŽ na 85l jsem se dočetla, ale prosím o informaci, pakliže budu chtít vodu perlivou, kterou zatím kupuji v pet lahvích, kde je uvedeno oxid uhličitý min. 4g/l, tak pro srovnání - jak je na tom váš Mydrink? Jemně perlivá voda mi nechutná:(DĚKUJI.


    • TESCOMA

      8. června 2017 - Oficiální zástupce značky TESCOMA

      Bohužel nedokážeme s přesností říci, kolik litrů velmi perlivého nápoje lze pomocí jedené bombičky připravit.

      Pokud budeme vycházet z údajů o množství CO2 v jedné bombičce, což je 450 g, lze teoreticky odhadnout, že pokud "naperlíme" 85 l vody, bude tento nápoj obsahovat více než 5g/l CO2.


      S pozdravem
      Barbora Mynářová
      TESCOMA s.r.o.


    • Blanka

      8. června 2017 - Blanka

      Dobrý den, pokud bych to takto spočítala, tak 1l nápoje by měl obsahovat 5,294g/l. Takto jsem to spočítala i u jiného výrobku na trhu, tam to vychází 5,312g/l CO2, bohužel podle recenzí tomu tak není, údajně bombička vystačí tak na 50 - 60l nápoje maximálně. Porovnáno s vodou v pet lahvích. Pro mne celkem důležitý údaj pro rozhodnutí koupit.


    • Sheldon

      8. června 2017 - Sheldon

      Rozpustnost CO2 ve vodě závisí na fyzikálních zákonech, zjednodušeně teplotě. Při teplotě vody kolem nuly lze rozpustit v kapalině zhruba jednou tolik plynu, jako při teplotě vody 25 C. Můžete tam foukat kolik chcete, ale kapalina ho už neveme. V sodovkárnách chladí nápoje až k bodu mrazu, nasytí a hned zazátkujou. Když se pak taková flaška ohřeje, hned z ní unikají bublinky, protože je kapalina vzhledem k teplotě přesycená.

      Kdo má zájem, krásný příklad k výpočtu je zde: https://old.vscht.cz...


    • Blanka

      8. června 2017 - Blanka

      Dobrý den, děkuji za informaci, že je lepší sytit studenou vodu vím- děkuji za reakci, tato informace bude určitě přínosem pro všechny, kteří uvažují o "domácích bublinkách" takže díky i za ostatní:)


    • Sheldon

      8. června 2017 - Sheldon

      Není zač. Já osobně upřednostňuju přírodní sycení kulturními kvasinkami v ležáckých tancích :) U tohoto přístroje je zajímavé spíš to, že dokáže sytit nápoje obsahující ethanol :)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.